Stichting Verkeersregelaarsbank Steenwijkerland

Opleiding beroepsverkeersregelaar

Zaterdag 10 juli 2021 was het dan zo ver de start van de 3-daagse opleiding tot beroepsverkeersregelaar voor SVBS (Stichting VerkeersregelaarsBank Steenwijkerland).

De 4 verkeersregelaars (Leon Kors, Richard Damhuis, Willem van Beek en Jan Akse) waren die zaterdag om 9 uur aanwezig bij Rabo Theater de Meenthe waar het theorie gedeelte gegeven werd door Gerard Prins van Prins verkeer. Het theoretische gedeelte bestond uit een viertal onderwerpenː 1. Wetgeving, 2. Veiligheid, 3. Aanwijzingen, 4. Conflictbeheersing. Gerard heeft een duidelijke presentatie gegeven soms aangevuld met zijn praktijk ervaring, de morgen werd afsloten met een examen die uit 25 vragen bestond. Nu was het de bedoeling dat we in de middag al een praktijk middag zouden hebben maar i.v.m. met de afsluiting van de A32 ging dit niet door.

Maandag 12 juli de praktijk dag begon om 9 uur op de examenkruising Hoogeveenseweg-Brandemaat (Isala Diaconessenhuis Meppel) nadat de VRI op de knipperstand gezet was kon de eerste verkeersregelaar onder begeleiding van Gerard Prins de kruising op zo kregen we allemaal een beurt om het verkeer veilig de kruising te laten passeren met af en toe een spoedrit van een hulpvoertuig wat voor ons weer een goed leermoment was om daar op te reageren. In de pauze was er een kleine evaluatie met ons wat er goed en fout ging. `s Middags nog een ronde gedraaid en heeft Gerard ons gefilmd en `s Avonds naar ons toegestuurd voorzien van zijn commentaar waar we wat van konden opsteken voor de `generale repetitie`.

Dinsdag 13 juli de examen dag die begon om 10 uur nadat de VRI weer op de knipperstand gezet was konden we aan onze `generale repetitie` op de examen kruising beginnen om de puntjes op de i te zetten, in de pauze weer een kleine evaluatie wat goed en fout ging. Om 13.00 uur begon het examen dat beoordeeld werd door de examinator (Gerard Prins) en een gedelegeerde van de politie, toen iedereen zijn 15 minuten op de kruising volbracht had begon voor ons het wachten op de uitslag dat niet heel lang geduurd heeft het resultaat alle 4 de verkeersregelaars zijn geslaagd.

Het bestuur van SVBS heeft de heren gefeliciteerd. SVBS is blij met deze aanwinst om nu ook beroepsverkeersregelaars te kunnen in zetten bij evenementen in de gemeente Steenwijkerland.

De opleiding is mede door stand gekomen door een bijdrage uit het vitaliteitsfonds van de gemeente Steenwijkerland.

Comments are closed.