Stichting Verkeersregelaarsbank Steenwijkerland

Verkeersregelaar worden?

Wil jij ook verkeersregelaar worden?

 

E-learning

Op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) kun je een online examen doen. Je krijgt van SVBS een code waarmee je het examen kan doen. Daar ben je ongeveer een uur mee bezig. Per module word er uitgelegd wat je moet weten als verkeersregelaar en dan komen er een aantal meerkeuze vragen om te beantwoorden. Als je alle modules hebt doorlopen, krijg je te zien of je geslaagd bent. Heb je wat vragen fout, dan zul je deze module of modules opnieuw moeten doorlopen. Dit kun je net zolang doen totdat je geslaagd bent.

Praktijk oefening

Minimaal 1 keer per jaar bij voldoende belangstelling organiseert SVBS een dag/avond om te oefenen op de weg. Soms betrekken we hierbij ook de hulpdiensten om te oefenen met aanrijdende noodhulpvoertuigen. Dit oefenen gebeurd op de openbare weg met alle verkeersdeelnemers die komen en gaan.

Kleding & Materiaal

SVBS verzorgd alle kleding en materiaal om te kunnen optreden als verkeersregelaar. Je hoeft dus niet zelf alles aan te schaffen.

Werkwijze

Wanneer je verkeersregelaar bent kun je op een beveiligde website inloggen waar SVBS de evenementen plaatst. Daar kan je aangeven of je bij dat evenement verkeer wilt regelen. Het is dus geen verplichting, het is helemaal jouw keuze of je je aanmeld voor een evenement. Alle evenementen vallen binnen de grenzen van Steenwijkerland.

Wat krijg je daar voor terug?

  • Complimenten en de waardering van het merendeel van de weggebruikers ten aanzien van zijn eigen veiligheid in het verkeer.
  • De waardering van een evenementen organisatie die de verkeersveiligheid in goede handen ziet.
  • De ondersteuning, aansturing, begeleiding en waardering van een politieorganisatie die de extra handjes goed kan gebruiken.
  • Onderdeel worden van een groep enthousiaste verkeersregelaars, die op professionele wijze met hun hobby omgaan.
  • Een onkostenvergoeding (en soms niets).

 

Nog steeds interesse? meld je dan aan via het aanmeldingsformulier!